Hooikoorts: knijp in je oren

Gepubliceerd op 19 juni 2022 om 17:13

Niezen, jeukende ogen, loopneus, kriebel in de keel, het hooikoortsseizoen is niet voor iedereen een fijne tijd. Hoe kun je dit prachtige seizoen waarin alles in bloei staat toch goed doorkomen?


Allereerst is het goed eens stil te staan bij de kracht en pracht van de natuur. De pollen worden verspreid in de lucht om de zaden te verspreiden en andere planten te bevruchten en weer een nieuwe rijkdom aan de schoonheid van de natuur toe te voegen. Wat een wonderbaarlijk proces is dat toch, niet?  

 

Zelfmassagetips
Met de vier massagetips die ik je in deze video met je deel (klik op foto) kun je het jezelf een stuk aangenamer maken en beter genieten van de pracht en praal van de natuur. En als jij er geen last van hebt, geef het dan vooral door aan degene die er wel last van heeft in jou buurt of in je familie!


Ik laat het allergiepunt zien op je oren en de acupressuurpunten Dikke darm 4 en Dikke darm 20 en adviseer etherische olie lavendel op het puntje van je tong. Mits het een kwalitatief goede etherische olie is, werkt het bijzonder goed als je een druppel op je vinger doet en daarmee vervolgens het puntje van je tong aanstipt. Niet per se superlekker, maar wel effectief tijdens allergie-aanvallen!

 

 

 

Belemmering als wegwijzer

In de natuurgeneeskunde wordt ervanuit gegaan dat disbalans in je lichaam ook een boodschap voor je heeft. Bij hooikoorts reageert je afweersysteem fel op de lichaamsvreemde stoffen, zoals bloeiende grassen. Het lijkt zijn doel voorbij te schieten. Bij hooikoortspatiënten is er vaak ook een sterke emotionele of geestelijke overgevoeligheid voor een bepaalde situatie, voor bepaalde indrukken die op hem of haar afkomen. Soms kan iemand al beginnen te snuffen als hij alleen maar hooi op een foto ziet. En ook bij een allergie voor katten kan het zo zijn dat iemand urenlang in een ruimte kan zijn met een kat zolang ze maar niet weten dat deze aanwezig is. Pas als de kat zichtbaar wordt, slaat opeens de allergie toe.

 

Hooikoorts uit zich vooral in de luchtwegen. Deze zijn verbonden met de hoeveelheid ruimte die we hebben, krijgen of nemen. Met hooikoorts kun je daarom overgevoelig zijn voor het afnemen van je levensruimte. Bang dat je in een bepaalde situatie, bij bepaalde mensen of in een bepaalde omgeving jezelf niet kan zijn. Een weerstand tegen het opbloeien (de lente) van jezelf. Je verstikt jezelf en laat mogelijkheden onbenut.

 

Net als bij verkoudheid laat je dan als het ware een gordijn neer. Je kunt niet meer zien (tranen), niet meer ruiken (verstopte neus), proeven, horen, etc. De winst is dat je achter het gordijn bij jezelf en in jezelf kunt blijven. Als je flink aan het niezen bent, blijven mensen vanzelf wel uit de buurt. Als je met deze overgevoeligheid weet om te gaan en er andere manieren voor weet te vinden, kan je van je hooikoorts genezen. Bewustwording is in ieder geval al een deel van een helingsproces.

 

Voetreflexmassage bij hooikoorts

Met reflexzonetherapie pak ik niet alleen de symptomen aan, maar ook de onderliggende systemen in het lichaam die er invloed op hebben. Onder andere de darmen (waar de klep van Bauhin zit, die resoneert met onze slijmvliezen) en de lymfeklieren (zorgen voor afvoer van de afvalstoffen in ons lichaam) worden aangepakt.

 

Door voetreflex komt je lichaam meer in ­balans, verbetert de bloeddoorstroming en je krijgt er ontspanning voor terug. Kortom: je zorgt ervoor dat jouw eigen lichaam ‘beter in zijn vel komt te zitten’. En hierdoor maken allergenen minder kans en kun je meer genieten van het buiten zijn in de natuur!

Bronnen: Met aandacht genezen – Henk Goossens, Connie van der Arend


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.