Ervaringen voetreflexologie

Iedereen is uniek en dus zal de massage voor iedereen anders ervaren worden. Wat doet voetreflexologie met je lichaam en waar is het allemaal goed voor? Hieronder een beeld van ervaringen met klachtgerichte voetreflexmassages, hypno-voetreflex en metamorfosemassages.

Diepe doorwerking met als startpunt heuppijn

Toen ik me na een behandeling over kon geven aan de voetmassage van Barbara heb ik de massages als bijzondere reizen ervaren. In de eerste plaats hebben ze me van mijn pijn (vanwege heupklachten) afgeholpen. Daarnaast kwam ik op plekken in mezelf die zich toonden als beelden waardoor dingen die speelden op diepere lagen konden oplossen. Ik had niet gedacht dat voetmassages zo diep konden doorwerken. Elke behandeling is nieuw en Barbara lijkt intuïtief goed te weten waar mijn lijf om vraagt. Tenslotte zijn de massages heel prettig, een kado aan mezelf. Ik kan het iedereen aanraden om het eens uit te proberen.

Birgit

Ontdekkingsreis door mijn lichaam

Toen ik op advies van een familielid bij Barbara terechtkwam, wist ik eigenlijk niet wat ik kon verwachten. Ik dacht: een voetmassage is altijd fijn. En verder hoopte ik dat zij me kon helpen om, na een vrij ernstige ziekte, weer fysiek in balans te komen.

Al gauw bleek dat Barbara veel meer voor mij kon betekenen dan ik had kunnen vermoeden. Klachten waarvan ik dacht dat zij die met voetreflextherapie toch niet zou kunnen verhelpen, kwamen als vanzelf onder de aandacht door de reacties die de verschillende voetmassages teweeg brachten in mijn voeten en lichaam. Afwisselend en steeds reagerend op wat er naar voren kwam tijdens de massages, werd gericht en altijd in overleg behandeld op ontspanning of juist op activering en genezing van bepaalde verstoorde functies in mijn lichaam. Het voelde soms als een ontdekkingsreis door mijn lichaam. Nu, na 6 behandelingen, ben ik van de meeste en meest hinderlijke klachten verlost (met name de luchtwegen betreffend) en werken we nog aan een aantal (o.a. overgangs)klachten.

Barbara is zorgvuldig, neemt de tijd en doet alles met rust en aandacht.

Ik ben haar bijzonder dankbaar voor wat ze voor mij betekent en ik kan haar van harte aanbevelen.

Henriette, 58 jaar

Meer energie en verlichting van schouderklachten

Een behandeling bij Barbara is een weldaad voor je lichaam. Terwijl ze met mijn voeten bezig was, voelde ik van alles in mijn lichaam gebeuren. Het was alsof de energie weer ging stromen op bepaalde plekken.  Barbara luistert goed naar je klachten en gaat vervolgens rustig en zorgzaam te werk. Ze bracht me gelijk is een ontspannen staat, wat bijzonder is. De behandeling heeft me naast ontspanning, meer energie gegeven maar ook verlichting van mijn schouderklachten. Ik kom graag terug.

Yvonne

Geen jicht meer gehad, Flex for Flow is een aanrader!

Een aantal jaren geleden werd er bij mij jicht geconstateerd. Het gevolg was dat ik soms wekenlang immobiel was en pijn had in met name mijn voeten. Na veel geprobeerd te hebben stond ik op een tweesprong, of aan permanente medicatie beginnen, of toch nog een keer iets geheel anders proberen.

Gelukkig koos ik voor het laatste en dus voor Flex for Flow, want ik kan oprecht zeggen dat ik sinds het begin van de behandeling, geen jichtaanval meer heb gehad.

Barbara is erg betrokken en werkt met een persoonlijk behandelplan, er wordt dus echt “maatwerk” geleverd!

Onno

Verlost van jarenlange pijn in heup

Ik liep al vanaf 2017 met klachten in mijn rechter heup. Ik ben daarvoor bij verschillende therapeuten geweest zoals de fysiotherapeut, osteopaat, chiropractor. Niets hielp echt.

Op advies van mijn yoga docent ben ik bij Barbara terecht gekomen en al na 1 behandeling waren de klachten een aantal weken zo goed als verdwenen. Na mijn 2e behandeling kan ik eigenlijk wel zeggen dat ik klachtenvrij ben!

De behandeling is zo rustgevend en toch voel je daarna de energie stromen. Tijdens de laatste behandeling heb ik ook de Moxalamp mogen ervaren, deze werd op mijn buik gericht i.v.m. PDS. Het zorgde voor een heerlijke warmte en ontspanning. Nu een paar dagen na de behandeling voelen mijn darmen nog steeds rustig.

Ik kijk nu al uit naar de volgende afspraak.

Brigitte

Magische ervaring: mijn verkrampte onderrug weer ontspannen

Stel je dit voor: binnenkomen licht voorover gebogen en met een verkrampte onderrug en na één behandeling weer rechtop lopend en zonder die pijnlijke onderrug vertrekken! 
In alle eerlijkheid was ik sceptisch toen Barbara zei me te kunnen helpen en met voetreflex mijn onderrug pijn weg te kunnen nemen. Gezien ik eerder met deze klachten te maken heb gehad wist ik welke fysio-oefeningen ik moet doen om langzaam de verkramping weg te nemen. Maar wat nou als die verkramping sneller weggenomen kan worden? Nu, Barbara heeft mij bewezen dat dit kan!
Na één behandeling liep ik weer rechtop naar buiten en was de pijn weg. Eerder duurde mijn herstel in totaal enkele weken, nu veel korter. Kortom, bedankt Barbara!
T. de Haan

Hielspoor verbeterd en waardering voor mijn voeten

Ik had volgens de dokter een hielspoor en kreeg via de podotherapeut zooltjes. Dit hielp echter niet. En ik kon steeds minder lopen. Na een aantal behandelingen bij Barbara van Flex for Flow gaat het nu veel beter. Ik heb naast de ontzettende fijne behandeling weer van mijn voeten leren houden en ze weten te waarderen. Ik ben ontzettend blij met haar behandelingen. Het hele lichaam is verbonden met de voeten. Na een voetmassage voelde ik me helemaal ontspannen in mijn hele lijf.

Margreet Heemskerk

Vier het leven massage

Hoewel ik enigszins sceptisch was over de Vier het leven massage, wilde ik het toch proberen omdat ik al zoveel positieve ervaringen heb gehad bij Barbara.

Ik merkte tijdens de behandeling al snel dat er toch barrières waren waardoor ik me er niet volledig voor kon openstellen. Maar door één opmerking van Barbara werd de (tot dat moment onbewuste) kern van de oorzaak direct geraakt. De reactie was heftig, emotioneel en ook snel weer onder controle door de herkenning en het kunnen herplaatsen en relativeren naar deze tijd. Daarna kon ik me laten meenemen in de flow waarin Barbara mij via mijn voeten en haar stem in bracht. Dat betekende een diepe ontspanning en dat is al zo fijn. De dagen daarna voelde ik me energiek en positief gestemd. Ik was weer in balans en voelde me sterk en kalm. Ik kon weer meer genieten van het leven of, zoals Barbara het zegt: het leven vieren. Het was weer een wonderlijke ervaring met welkome resultaten.

Jettie Agterberg

Hypno-voetreflex

Ik heb bij Barbara een hypno-voetreflex sessie gehad. Barbara heeft de gave om scherpe vragen te stellen om je zo bewust te maken van datgene wat je onbewust bezighoudt. Daarnaast is de hypno-voetreflex sessie ook erg ontspannend en voel je jezelf binnen korte tijd wegglijden in een diepe ontspanning. Absoluut een aanrader!

Cornelis

Nieuwsgierig naar hoe mijn tenen erbij staan door Tenen lezen

Door Barbara heb ik mijn tenen laten lezen. Ze zijn nogal erg lang. Ik heb nooit geweten dat er zoveel over mijn karakter en gedrag vastligt in mijn tenen. Ik kreeg van haar een mooi verslag. Wanneer er nu een eeltbobbeltje ergens op mijn tenen is weet ik waar dit mee te maken heeft en waar ik mij overbelast voel. Toen ze foto’s van mijn tenen maakte had ik wat stress. Na de vakantie toen we het verslag bekeken, waren door de rust alle knobbeltjes in mijn voeten verdwenen. Ik ben sinds dien wat nieuwsgieriger naar hoe mijn tenen erbij staan.

Margreet Heemskerk

Helende massage en inzicht door tenen lezen

Deze voetreflexmassage is de bom. Je komt in een hele diepe ontspanning. Het is zacht en liefdevol, maar ook diep werkend. Er gebeurd iets met de energie in je lichaam waardoor je kan loslaten en helen. Ik raad dit iedereen aan of geweldig om iemand cadeau te doen. Barbara heeft ook mijn tenen gelezen, dit klopte en gaf inzicht in mezelf en op punten die ik nog wil verwerken en waar ik aan wil werken. Barbara is erg professioneel.

Met aandacht genezen

Ik ervaar de massages bij Barbara als heel zacht en zorgvuldig. Het verrast me steeds weer hoe makkelijk ze de pijnpunten weet te vinden en hoe helend de, vaak heel lichte, aanraking en aandacht daarvoor werkt. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Maria

Hypno-voetreflex

Bij Barbara heb ik een massage gehad in combinatie met een hypnose. 

Ik raakte in een hele diepe ontspanning en was ergens toch ook wel aanwezig. Het was alsof alle spanning uit mijn lichaam vloeide en ik in een heerlijke ontspanning op de stoel lag. Tijdens het masseren werden er allemaal fijne dingen tegen mij gezegd om vertrouwen, magie, liefde en vrijheid meer toe te laten in mijn leven. Ik merkte dat ik de weken erna nog steeds heel veel zachtheid ervaarde in mijn lichaam. Het was een hele fijne ervaring.

Margreet

Hevige menstruatieklachten verminderd

Barbara heeft me behandeld vanwege overmatig bloedverlies tijdens de menstruatie. Om dit aan te pakken heb ik, op advies van Barbara, acht sessies hormoonbehandeling ondergaan. In deze periode is er een grote positieve verandering geweest, ik heb er erg veel baat bij gehad. Ik ben nieuwsgierig of dit zo doorzet. Barbara’s voetreflextherapie sessies zijn fijn. Ze is vriendelijk en zorgzaam. Deze kwaliteiten komen duidelijk naar voren in haar behandelingen. Ze past de sessie aan op mijn actuele specifieke behoeften en legt uit waarom ze een bepaalde techniek gebruikt. Daarnaast geeft ze ook adviezen mee op papier, om nog meer baat te hebben bij de behandeling. Ik heb Barbara als zeer professioneel ervaren. Ik zou de voetreflextherapie sessies aanraden bij andere mensen.

Nanke

Schouderpijn verdwijnt na behandeling

O wat had ik een pijnlijke spier in mijn schouderblad, het beperkte mij behoorlijk in mijn functioneren en had continue pijn. Bij de behandeling bij Barbara kwamen emoties vrij al weet ik niet eens waarvan. Na de behandeling waren mijn klachten 90% minder en 2 dagen later was het helemaal weg! Dankjewel Barbara, voor je behandeling, je prettige, veilige benadering, adviezen en fijn dat je gericht kijkt wat er nodig is.

JB

Metamorfosemassage bracht mij dichter bij mezelf

Barbara heeft mij een metamorfose-massage gegeven. Ik voelde een grote rust en toewijding tijdens de massage vanuit Barbara. Ik voelde mij volledig op mijn plek en veilig. Ik voelde mij na de massage weer dichter bij mijzelf. De dagen erna merkte ik dat ik dichter, intiemer en zachter bij mijn gevoel leefde. Wat een fijn en groot effect!!

Patries

Diepe ontspanning door energetische massage

Ik heb een hele fijne bijzondere energetische voetbehandeling gehad van Barbara. Tijdens de behandeling kwam ik in een diepe ontspanning. Ik voelde me heel sterk gegrond worden, alsof mijn voeten met een pin aan de aarde werden vastgenageld. En dat terwijl Barbara haar handen een stuk van mijn voeten afhield in een bepaalde greep. Ook zag ik aan het eind van de massage een prachtig licht met mijn ogen dicht, alsof de zon achter de wolken vandaan kwam. Wonderlijk....De dag erna voelde ik me rustig en merkte ik dat er een stuk moeheid uit was gekomen. Het was een bijzondere ervaring en ik kom graag nog een keer.

Ellen

Zeer ontspannende anti-stressmassage

Ik heb pas een behandeling van Barbara gehad en het was zeer ontspannend. Barbara is een zeer rustige vrouw die je goed uitleg geeft wat je kan verwachten. 

Zeker een aanrader!

 Jetty

Oorklachten

Ik liep sinds november 2017 al met klachten aan mijn oren ( het gevoel dat de druk op hoornvlies van buiten veel groter was dan de binnen-druk) en ik dacht dat het aan een verstopte buis van Eustachius lag. Aangezien ik in het voorjaar nog steeds last had, ben ik naar de huisartsgestapt. De medicijnen die ik voorgeschreven kreeg hielpen niet waardoor ik ben doorverwezen naar de KNO arts.
Tegelijkertijd (najaar) ben ik ook naar Barbara gegaan om de klachten voor te leggen op aandringen van mijn zus. Onder het motto baat het niet, dan schaadt het niet heb ik een afspraak gemaakt. Ik had eerlijk gezegd weinig tot geen verwachtingen maar in het medische circuit kwam ik ook niet verder.
Na het zorgvuldige intake gesprek is Barbara aan de slag gegaan. Ze heeft verschillende massages gedaan en ik voelde al na 2 afspraken verlichting. Dat wil zeggen de druk nam af en het gevoel opgesloten te zitten in mijn hoofd verdween langzaamaan.
Na de vijfde sessie was ik zo goed als van mijn klachten af!!! Zo prettig. Ik ben weer een ervaring rijker en zal zeker bij klachten ook aan de voetreflex van Barbara denken.
E.M.M.

ADHD en toch rust in mijn hoofd ervaren

Ik heb voor mijn ADHD-klachten 8 metamorfosebehandelingen gedaan bij Barbara. In het begin was ik erg sceptisch over voetreflextherapie, maar ik stond er wel voor open. Meteen al na de eerste behandeling stond ik versteld van hoe rustig ik was. Ik vond het zelfs een beetje eng. Hoeveel iemand kan doen door alleen maar aan voeten te zitten vind ik echt onvoorstelbaar.

Door zowel fysieke en mentale klachten, is het voor mij moeilijk om te zeggen of de ADHD-klachten zijn verminderd maar het feit dat iemand mij rustig kan krijgen door aanrakingen, is voor mij wel hét bewijs dat het werkt.

Barbara ondersteunde me buiten de behandelingen om ook via de mail. Zo kreeg ik regelmatig tips toegestuurd om me te ondersteunen en deze betrokkenheid kon ik enorm waarderen. Door haar manier van behandelen, meedenken, betrokkenheid en interesse voel ik me als cliënt serieus genomen en goed geholpen.

Henrik

Mijn prikkelbare darm is beter draagbaar

Ik vond het lastig om er elke week tijd voor in te plannen, maar ben blij dat ik een heel behandeltraject heb gevolgd. Als ik het vergelijk met voorgaande jaren, dan was de herfst-begin winter periode altijd erg heftig met hevige buikklachten en ook vaak migraine en spierkrampen. Dit jaar was dat echt een stuk minder en goed draagbaar. Vooral de combinatie van een ontspanningsmassage en reflextherapie sprak mij erg aan. En de betrokkenheid van Barbara, ze luisterde elke keer aandachtig naar mijn klachten en ervaringen. Ze denkt echt met je mee en geeft aanvullende tips voor thuis.

De heer van Toren

Bloedsuikerspiegel in balans

Een gezond lichaam heeft voor mij de hoogste prioriteit en ik wil dit het liefst zonder medicatie bereiken. Mijn te hoge bloedsuikerspiegel, stijfheid in gewrichten en gewichtstoename baarde mij zorgen. Door een reeks van 8 hormoonbehandelingen via voetreflex, in combinatie met voedingtips en beweging, was de laatste meting binnen de gestelde norm. Ik heb de voetreflex als een ontspannen moment ervaren. De drukpunten gaven soms een kloppend gevoel en borrelende darmen. Er gebeurde veel in mijn lichaam. Ook heb ik tijdens een zeer stressvolle werkperiode de antistress/balansbehandeling als erg verlichtend ervaren. Ik raakte ontspannen en kon na de behandeling beter slapen en met name relativeren. Heel bijzonder om dit via de voeten d.m.v. voetreflex te ervaren. Barbara is zeer persoonlijk betrokken en heeft veel tips. Het samen op zoek gaan naar balans, beste voeding, levenspatroon waardeer ik enorm.

M.van Lexmond

Voeten weer pijnvrij

In eerste instantie maakte ik bij Barbara een afspraak ivm vermoeidheid. Echter voordat ik een afspraak had voor een behandeling ontwikkelde ik veel pijn in een teen en een deel van mijn voet, waardoor ik bijna niet meer kon lopen. Barbara heeft dit gelijk opgepakt. Door de behandeling en de adviezen van Barbara was ik na een paar behandelingen pijnvrij. Daarnaast heb ik ook meer energie gekregen.

B. Mulder

Meer energie en verlichting van klachten

Een behandeling bij Barbara is een weldaad voor je lichaam. Terwijl ze met mijn voeten bezig was, voelde ik van alles in mijn lichaam gebeuren. Het was alsof de energie weer ging stromen op bepaalde plekken.  Barbara luistert goed naar je klachten en gaat vervolgens rustig en zorgzaam te werk. Ze bracht me gelijk is een ontspannen staat, wat bijzonder is. De behandeling heeft me naast ontspanning, meer energie gegeven maar ook verlichting van mijn schouderklachten. Ik kom graag terug.

Yvonne

Diepe ontspanning

Barbara geeft de massages met liefdevolle aandacht. Ze weet wat ze doet en geeft toelichting als je daar behoefte aan hebt. De massages geven me  een diepe ontspanning ook in een periode van grote stress en onzekerheid. Het is een rustmoment dat  doorwerkt en me doet realiseren dat ik me niet zo druk moet maken. In die diepe ontspanning krijg ik mooie beelden en rust in mijn hoofd. Ik kan het iedereen aanbevelen.
Maria

Metamorfosemassage heeft me in mijn kracht gezet

De metamorfosemassage die ik van Barbara kreeg heeft mij enorm geholpen om ontspannen de nacht in te gaan vlak voor mijn assessment voor een nieuwe baan. Ook merkte ik dat ik met een rustig gevoel de dag kon starten en in een goede vibe was. Heb zeker het gevoel dat de massage daaraan heeft bijgedragen!

Dimi

Beter in mijn vel door balansmassage

Vanwege mijn stressvolle baan besloot ik een aantal balansmassages te nemen. Ik vond ze erg ontspannen. Barbara neemt er ook echt de tijd voor om te zorgen voor een fijne sfeer tijdens de behandeling. Ik merkte dat ik na een paar keer 's avonds na mijn werk meer energie had en me beter in mijn vel voelde omdat ik minder prikkelbaar werd. Bovendien was het fijn om elke week even tijd voor mezelf te nemen!

Nathalie