Train je voeten en maak je basis krachtig

Disbalans in nek, onderrug, heup, knieën of voeten?

Voel je soms je nek- en schouderklachten, kniepijn of spanning in je onderrug, voel je je achillespees zeuren en heb je wel eens pijnlijke voeten, vermoeide voeten. Heb je soms een rode pijnlijke uitstekende knobbel onder je grote teen?

De oorzaak kan soms eenvoudig zijn: onze voetspieren zijn te lui geworden door het dragen van schoenen, waardoor maar een beperkt aantal spieren actief zijn om krachten op te vangen en te verdelen over je lichaam. En die moeten dan teveel werken.

 

 

Breng 33 botten en 120 spieren, pezen en banden in beweging! 

De voet is een onderschat deel van ons lichaam, een deel dat meer doet dan we zouden vermoeden en waar misschien toch te weinig aandacht naar gaat. De voet en het enkelgewricht bestaan samen uit 33 verschillende botten. Wist je dat dat wel 25% is van het totaal aantal botten in je lichaam? En dat die omringt worden door wel 120 spieren, pezen en banden die gemaakt zijn om samen jou soepel en krachtig te bewegen en te staan en jou in balans te houden? Fascinerend toch eigenlijk dat onze voeten vaak het meest ondergewaardeerde deel zijn van ons lichaam. We stoppen ze weg in schoenen.

De vraag is nu: laat je ze bewegen?

Laat je voeten weer spelen. De speeltuin voor de botten van je voet: go barefoot!

Op het eerste zicht is dit heel simpel, loop blootsvoets rond en daar is de speeltuin voor je botten. De vrijheid om te mogen en kunnen bewegen in alle mogelijke richtingen. Daarnaast spierentrainen ... voorwaarde om elke kracht op te kunnen vangen en te verdelen over het lichaam.. Al zijn het maar kleine oefeningen die je doet tijdens het koken, tandenpoetsen of als je je bed uitkomt 's ochtends.

Zoek of haal ballen in huis Balletjes, spijkerballen, tennisballen, stuiterballen, stokjes, toega. Of doe yoga oefeningen.

Laat je voeten weer spelen.

De speeltuin voor de botten van je voet: go barefoot!

Er zijn steeds meer schoenen op de markt die je voeten de ruimte geven. Zoals barefootschoenen.

Het aanpassingsvermogen van het lichaam.

Ik zie je nu zo denken: mijn voeten voelen zich niet meer comfortabel bij al deze bewegingen, blootsvoets lopen biedt me niet het comfort dat ik zou willen! Dus ….

Ik volg je zeker in deze redenering, zo lang je geen alternatief hebt om dit wel stap voor stap aan te pakken en zo opnieuw de voordelen te ervaren van je voeten en om er opnieuw mee te (laten) ‘spelen’ :).

Om geen excuus meer te hebben om je voeten niet in beweging te brengen en je bewust te maken van al je botten en spieren in je voet, volgt hier een tenenworkout (toega)....

 

Toega filmpje

Kijk op mijn agenda voor mijn voet en yoga workshops

- (voor yogabeoefenaars en docenten in opleiding)

- vraag een online tennisballenworkshop aan (voor werknemers).  APARTE DOELGROEP!!

 

Therapeutisch aan de slag met online zelftraining. 
Heb je last van hallux valgus, ......... dan kun je ook nog kiezen voor een uitgebreide training met attributen. 

Voetentraining (affiliatie) en materiaal (balletje)

 

Of kom langs voor een voetrefexbehandeling, waarbij we ook vanuit een holistische manier naar je klacht kunnen kijken.

 

Laat (weer met) je voeten spelen!

 

NOG AAN WERKEN: dit zijn meerdere diensten en doelgroepen, biedt 1 dienst aan!

Veelgestelde vraag voorbeeld

Voorbeeld antwoord op de vraag. Voel je vrij om de inhoud aan te passen met de werkelijke informatie die je wilt schrijven.

Een titel van de dienst die je levert

Beschrijf de service die je wilt vermelden. Of voel je vrij om de inhoud aan te passen met de werkelijke informatie die je wilt schrijven.

Of een tussenkop om het geheel overzichtelijk te maken

Schrijf een beschrijving voor deze subkop of wijzig deze naar wens.