Kom dichter bij jezelf- metamorfosemassage

Gepubliceerd op 1 december 2021 om 10:20

De winter is het seizoen dat ons ondersteunt om tijd te nemen om naar de diepten van ons onderbewuste te gaan en contact te maken met onze innerlijke kern. Om weer vertrouwen op te bouwen, te accepteren wat er is en overbodigheden los te laten en op te ruimen. Zo maak je de weg vrij voor een frisse nieuwe lente. Een metamorfosemassage kan hierbij helpen. Metamorfose staat voor transformatie.

Kom dichter bij jezelf

 

Winter staat voor dood en wedergeboorte. De natuur trekt zich terug, herstelt en bouwt haar levenskracht weer op voor de vernieuwing in het volgende seizoen. Haar energie gaat naar de diepten waar het stil is. Uiterlijk is er rust, van binnen is er groei.

 

Ook wij maken perioden mee in ons leven waarin we ons terugtrekken en ons bezinnen. Klachten, pijn of emotionele gebeurtenissen kunnen ons daartoe uitnodigen. Na zo’n periode komen we vaak als herboren weer naar buiten. De winter is het seizoen dat ons ondersteunt om tijd te nemen om naar de diepten van ons onderbewuste te gaan en contact te maken met onze innerlijke kern. Om weer vertrouwen op te bouwen, te accepteren wat er is en overbodigheden los te laten en op te ruimen. Zo maak je de weg vrij voor een frisse nieuwe lente.

 

Ondersteuning transformatie

Een metamorfosemassage kan hierbij helpen. Metamorfose staat voor transformatie.

Als voetreflextherapeut gebruik ik deze massagetechniek regelmatig. Ook als het zelfgenezend vermogen bij meer klachtgerichte behandelingen niet duidelijk op gang komt. Vaak zie je dat de disbalans in het lichaam na de metamorfosemassage sterk vermindert of verdwijnt.

De massage is gericht op het herstellen van de verbinding van je lichaam en geest en zet je weer in je kracht. Zelfgenezing en creatieve groei worden daarmee als vanzelf op gang gebracht. Een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – langs de reflexzones van de wervelkolom, de chakra’s en geboortetijdslijn kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn. Energetische blokkades, oude angsten en patronen (mogelijk al ontstaan tijdens de zwangerschap), verdriet, onmacht en woede worden uitgenodigd te worden losgelaten. Iets uit het onderbewuste kan bewust worden, waardoor het ruimte krijgt om te transformeren. Hierdoor ontstaat een diepe ontspanning en een grotere innerlijke vrijheid. Diverse lichamelijke klachten zoals koude handen/voeten, hoge bloeddruk, menstruatieklachten, obstipatie kunnen verminderen of verdwijnen.

 

Zachte, krachtige techniek

De techniek is eenvoudig en zacht, de uitwerking van de massage kan heel diep zijn. Tijdens de massage worden de voeten, handen en het hoofd gemasseerd. De voeten staan in contact met de aarde-energie, het verleden en ons voortbewegen. Het hoofd met de hemelse energie, het denken en de toekomst. De handen staan voor de integratie van beide polen, het doen en handelen in het hier en nu.

 

Met aandacht genezen

Een zaadje wordt vanzelf een plant, een rups vanzelf een vlinder. Daar komt geen therapeut aan te pas. Het leven en de levenskracht doen het werk. Voor mij als voetreflextherapeut betekent ‘aandacht’ tijdens de behandeling dat ik niet wil ingrijpen in het proces van een ander en dat ik erop vertrouw dat datgene gebeurt wat op dat moment nodig is. Mijn aandacht werkt als katalysator, als uitnodiging aan de levensenergie om weer te gaan stromen en lichaam en geest weer in harmonie te brengen.

 

Voor wie?

  • De metamorfosemassage is zinvol bij eenieder die openstaat voor een verandering of een diepe ontspanning wil ervaren.
  • Uiterst geschikt voor (hooggevoelige) mensen met stress, overspannenheid of om emotionele problemen te verwerken zonder erover te hoeven praten of in het verleden te hoeven graven.
  • In moeilijke tijden kan metamorfosemassage een grote steun zijn. Zelfs in de terminale fase kan metamorfose massage een hulp zijn, om zo het leven los te kunnen laten.
  • Maar ook vlak voor een assessment, sollicitatie of als je voor een belangrijke keuze staat, kun je erdoor in je kracht komen te staan.
  • Tijdens de zwangerschap is het zeer effectief omdat de aanstaande moeder blokkades die zij heeft kan losmaken. En de massage maakt tegelijkertijd blokkades los die al vanaf het begin in het ongeboren kind aanwezig kunnen zijn. Het brengt de band van vertrouwen tot stand tussen moeder en kind en maakt de weg vrij voor een snelle en gemakkelijke bevalling. Hierdoor kan het kind vol vertrouwen op de wereld komen.

Hoe kom jij weer in de flow en in je eigen kracht?

Ik nodig je uit om te komen ervaren wat metamorfose-massage voor jou doet.

Bij de metamorfosemassage worden de voeten, handen en het hoofd licht gemasseerd.

 

  • De voeten zetten beweging in waardoor de energie vrijkomt. De voeten staan in contact met de aarde-energie, het verleden en ons voortbewegen. 
 
 
 

 

 

 

  • De handen zorgen ervoor dat de vrijkomende energie gebruikt kan worden om te handelen. De handen staan voor de integratie van de aardse en hemelse energie, het doen en handelen in het hier en nu.

 

 

 

 

 

  • Het hoofd zorgt ervoor dat men zich bewust is van de energieverandering (waardoor er verandering kan plaatsvinden). Het hoofd maakt de verbinding met de hemelse energie, het denken en de toekomst. 

 

 

Ervaringen cliënten met metamorfosemassage

Metamorfose-massage bracht mij dichter bij mezelf

Barbara heeft mij een metamorfose-massage gegeven. Ik voelde een grote rust en toewijding tijdens de massage vanuit Barbara. Ik voelde mij volledig op mijn plek en veilig. Ik voelde mij na de massage weer dichter bij mijzelf. De dagen erna merkte ik dat ik dichter, intiemer en zachter bij mijn gevoel leefde. Wat een fijn en groot effect!!

Patries

ADHD en toch rust in mijn hoofd ervaren met metamorfose-massage

Ik heb voor mijn ADHD-klachten 8 metamorfosebehandelingen gedaan bij Barbara. In het begin was ik erg sceptisch over voetreflextherapie, maar ik stond er wel voor open. Meteen al na de eerste behandeling stond ik versteld van hoe rustig ik was. Ik vond het zelfs een beetje eng. Hoeveel iemand kan doen door alleen maar aan voeten te zitten vind ik echt onvoorstelbaar.

Door zowel fysieke en mentale klachten, is het voor mij moeilijk om te zeggen of de ADHD-klachten zijn verminderd maar het feit dat iemand mij rustig kan krijgen door aanrakingen, is voor mij wel hét bewijs dat het werkt.

Barbara ondersteunde me buiten de behandelingen om ook via de mail. Zo kreeg ik regelmatig tips toegestuurd om me te ondersteunen en deze betrokkenheid kon ik enorm waarderen. Door haar manier van behandelen, meedenken, betrokkenheid en interesse voel ik me als cliënt serieus genomen en goed geholpen.

Henrik

Metamorfosemassage heeft me in mijn kracht gezet

De metamorfosemassage die ik van Barbara kreeg heeft mij enorm geholpen om ontspannen de nacht in te gaan vlak voor mijn assessment voor een nieuwe baan. Ook merkte ik dat ik met een rustig gevoel de dag kon starten en in een goede vibe was. Heb zeker het gevoel dat de massage daaraan heeft bijgedragen!

Dimi

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.